Werk van de astroloog:
Soorten horoscopen

Geboorte horoscoop

Ook wel radix horoscoop genoemd.
Deze horoscoop is de basis waar alle verdere berekeningen worden aan gerelateerd.
Men berekent deze aan de hand van de geboortedatum, geboortetijd, en geboorteplaats.
In deze horoscoop kan men de aanleg van elk individu zien. Dat geldt overigens ook voor bedrijven, want een nieuw bedrijf wordt ook geboren, op een bepaalde datum, tijd en plaats.

Progressieve horoscoop

Hierin ziet de astroloog de levensloop van de geborene, en wat elk jaar voor nieuwe energieŽn werken in navolging van de geboortehoroscoop.

Transit horoscoop

Dit is een horoscoop van de huidige stand van de planeten in het universum.
Deze wordt vergeleken met de geboortehoroscoop, om te zien welke transits er zijn. Transits zijn de aspecten die de planeten onderling maken. Zodoende kan men de horoscoopeigenaar vertellen welke energieŽn er op zijn pad komen, wat hij kan verwachten.

Solaarhoroscoop

Een solaarhoroscoop gaat in op de kosmische verjaardag van de horoscoopeigenaar. Dwz. wanneer de zon in het huidige jaar, de exacte positie van de radix zon bereikt.
In de solaar kan men zien wat het komende jaar centraal staat, en hoe men de energieŽn voornamelijk toepast.

Uurhoekhoroscopie

In een uurhoek, kan men aan de hand van een vraag, het antwoord in de horoscoop vinden, al is dit onderhevig aan de vraagstelling deze moet duidelijk gesteld worden en ja of nee kan men niet als antwoord verwachten.

Synastryhoroscoop

Hier worden twee geboortehoroscopen met elkaar vergeleken.
Aan de hand van de aspecten en in welke huizen de planeten en lichten zich bevinden, kan men de onderlinge verhouding zien, waar raakt men de ander, en waar raakt de ander jou.

Composiethoroscoop

Dit is de relatiehoroscoop bij uitstek. In navolging van de synastryhoroscoop kan men met de composiethoroscoop ontdekken waarom men bij elkaar is, in een persoonlijke relatie, vriendschap of zakelijk. Het frustratiepunt komt te voorschijn en nog veel meer.

Maanfasenhoroscoop

Deze horoscoop is gebaseerd op de onderlinge verhouding van de zon en de maan. Er zijn 8 fasen in te ontdekken. De zon het bewustzijn en de maan het onbewuste en hun onderlinge verhoudingen worden hier nagekeken. Dit komt terug bij de geboortehoroscoop en de progressieve horoscoop. Men kan zien in welke fase men zich bevind, begint men een nieuwe cyclus en gaat men op ontdekking of is men op het culminatiepunt aangekomen en draagt men iets uit in de wereld.