Kosmische weer maart 2012.

Maart 2012 Handelen vanuit je innerlijk

Maart 2012 is een van de belangrijkste maanden van 2012. In astrologisch opzicht staat deze boordevol gebeurtenissen en zoals boven is het ook beneden. Met andere woorden, er staat ons weer wat te wachten.

De maand maart begint met een voorspoedige samenstand (grote aarde driehoek) tussen Mars, Jupiter en Pluto. Korte vertaling: succesvol handelen vanuit je zielsintentie, die men gemakkelijk kan pakken of laten liggen. Let er dus op wat zich voor je neus afspeeld en pak die kans. Na de nieuwe Maan in Vissen van afgelopen februari is de tendens gezet op loslaten van wat was. Dat gaat sinds Mercurius in ram loopt sinds 2 maart gepaard met een nieuwe kijk op zaken. Bij de volle Maan op 8 maart staat de Maan op een lijn met Mars, tegenover de Zon die de gunstige energie van de driehoek activeert, daar deze staat op het midpunt van Pluto en Jupiter. Dat belooft veel creërende energie, men is daadkrachtig bezig om zichzelf neer te zetten in de wereld. Basisenergie ervan is zuiveren, orde in chaos brengen en chaotische orde, ook wel spiritualiteit genoemd, te laten bestaan. Niets is perfect. Succesvolle transformatiekracht hangt in de lucht. Luister naar de stem van binnen.

Maart is een mooi startpunt voor nieuwe projecten. Met Mercurius op 1 lijn met uranus in het dierenriemteken Ram waar Mars over heerst, Wordt alweer de energie geactiveerd van de creërende kracht van de verbinding van Mars, Jupiter en Pluto. Bruisende vernieuwende ideeen en startkracht.Ook kan men flitsende impulsen hebben en sneller reageren, soms te snel,… Ook de communicatietendens is snel, impulsief en direct. Zeker tot 11 maart ook wel bewust. Als Mercurius op 11 maart retrograde gaat lopen in Ram keert het naar het innerlijk en gaat daar manifestatie krijgen. Het daalt in. De Mercurius retrograde fase is er een die 2 fasen kent deze ronde, van Ram naar Vissen en weer terug. Zoals met alle Mercurius retrograde tijden is de kans groot dat je persoonlijke kalender in de war geschopt wordt, dus reken op verzette afspraken en miscommunicatie. Ook onderweg in de auto of op andere voortbewegende manieren is er meer kans op dat men verkeerd rijdt of andere onverwachte gebeurtenissen tegenkomt. Dit vooral rond 16 tot 19 maart.

Als de liefdevolle creatieve Venus zich versmelt met de succesvolle Jupiter in het dierenriemteken Stier op 14 maart en zo deel gaat uitmaken van de grote aarde driehoek is de tendens ook gezet op genieten en rust erin brengen om de ideeën van begin maart vorm te geven. Tel hier ongeveer 10 dagen bij op. Laat het creëren rustig verlopen. Men wil snel,.. maar langzaam wortelt beter en geeft een steviger fundament. Alsof men zorgvuldig een sculptuur aan het beeldhouwen is.

Omdat Mercurius nog steeds retrograde loopt in deze tijd, is er sowieso nog meer kans dat men mensen uit het verleden weer ontmoet. Leuke fijne energie die opbloeit, neem tijd om te genieten nu. Zo’n geschenk ,.. sla het niet in de wind.

De nieuwe Maan op 22 maart staat op 1 lijn met Uranus en Mercurius retrograde. Een prachtige vlieger in de horoscoop. Zo wordt de aarde driehoek geactiveerd door het vierkant wat deze megaconjunctie maakt met dit geheel. In gewone taal, uitermate gunstig om concrete actie te ondernemen. Dus wat zijn je plannen van begin maart,.. heb je het goed overdacht half maart? Deze nieuwe maan is bijzonder krachtig in het ondernemen van plotselinge actie, in het neerzetten van je gemaakte plannen die uitdrukking geven aan hoe jij vooruit wilt in het leven en er als onafhankelijk persoon in staat. Omdat deze zo krachtig is,.. is het belangrijk om met beide voeten op de grond te blijven. Zorg dat je geen luchtkastelen bouwt, blijf met de voeten op de grond. Doorloop daarom deze stappen zorgvuldig. De tendens ziet er uitermate gunstig uit,.. als men rekening houdt met de andere kant van het verhaal. Overmoed hangt in de lucht. De clou is dan ook: hou het in balans,..

1 dag na de nieuwe maan gaat Mercurius retrograde in vissen lopen. Sommigen zullen nu echt het oude loslaten, nog ietwat onzeker maar wel met een goed gevoel erbij. Anderen kunnen in paniek raken,. Van wat heb ik gedaan,… weer anderen pakken de tendens van vergeving, want met al die impulsiviteit nu,.. Zal men een zelfzuchtig trekje bespeuren bij mensen die nu een moment van inkeer krijgen en weer bezinnen? Maar in een hoger licht bezien,.. alles heeft zo moeten zijn is de boodschap. Zie,… begrijp,.. leer, accepteer en laat los en ga door. De fase van; Zie,… begrijp,.. leer, fase is de fase van Mercurius retrograde in vissen, dus tot begin april. Dus accepteer, (en weggehaald) laat los en ga door is vooral weer merkbaar als Mercurius direct gaat lopen en Ram ingaat. Maar dat is in april, dus dat zal ik volgende maand vertellen.

Als afsluiter, in maart is er op 30 maart een prachtige Davidster aan de hemel. Heel kort maar, maar hij is er. In combinatie met een T vierkant. Een prachtige energie die zegt ik wil het anders en zo handel ik,.. en gezegend door de kracht van de Davidster die vanuit het gevoel laat handelen, het T- vierkant wat de moed geeft om het door te zetten, mits,…je het met saturnus Retrograde in weegschaal goed overdenkt en fundeert,.. is bijna niets onmogelijk. <

Sandra van Loveren


<< Terug